5.05.2014

Кладязь вітамінів та антиоксидантів

Енергетичний оцет

Нарешті весна! Здається сама Природа в Україні цього року підтримує нас. Як несамовито все квітне! Саме час почати створювати сильний енергетичний напій для себе, своєї сімї і друзів. Готувати напій будемо весну, літо і осінь
У великий шестилітровий бутиль (у мене такого немає, тому я беру дві трилітрові банки), складаємо, попередньо помивши та подрібнивши , все, що квітне, пересипаючи цукром:
  • квіти кульбаби,
  • чистотілу,
  • цвіт яблунь,
  •  вишень,
  • каштанів,
  • бузку, і т.д. 
Не забуваємо про молодий часник, цибулю, кропиву, кріп,   інші трави.
Поступово додаємо ягоди, фрукти, овочі, корінці. 
 Нічого не викидаємо: насіння та шкірку з винограду, грейфрукту, слив, гранату, лимону і т.д.  

Періодично помішуємо. 
Тримаємо у теплому темному місці. 
Коли мої банки наповнюються, я віджимаю та викидаю жмик, вивільняючи місце. Після того, як ви закинете останню порцію, витримайте 2-3 тижні. Як тільки перестане бродити, Ваш енергетичний напій готовий. 
Процидіть, розлийте його у склянки і міцно закупорте.  

Приймати зранку натце: 1 чайну ложку на склянку теплої кипяченої води, додати меду.
Доброго Вам здоровя. 

Немає коментарів: