6.28.2014

Як очистити воду в домашніх умовах.

Способи  очистки води в домашніх умовах

  • На 1 л води взяти 1 чайну ложечку 3% перекису водню.
  • Шматочки  кременю покласти в трилітрову банку на тиждень.
  • До 1 л води додати 1 столову ложку натурального оцту.
  • Додати у воду декілька капель лимонного соку.
  • Заморозити воду, потім розморозити на дві третини. Розморожену воду перелити і використовувати, ту, що залишилася – викинути.
  • Відстояти воду декілька годин. Використовувати тільки верхній шар води.
  • Додати одну таблетку активованого чорного вугілля  на 1 літр води. Годин через 8 воду можна використовувати.
  • У посуд з набраною для очищення водою опускаємо столове срібло або срібні монети. Через 10-12 годин іони срібла, розчинені у воді, очистять її від бактерій. Така «срібна» вода буде зберігатися дуже тривалий час, не втрачаючи своїх смакових якостей. Невеликий мінус – вироби зі срібла після тривалого застосування доведеться чистити.
Глина зазвичай має невелику радіоактивність — від 55 до 230 Бк. Головний радіоактивний елемент глини — радій (Ra), хімічний елемент ІІ групи періодичної системи Менделєєва з атомним номером 88, належить до лужноземельних металів. Історично це перший елемент, радіоактивні властивості якого знайшли практичне застосування в медицині та техніці. При глинолікуванні радій надходить до організму в чистому вигляді, природному стані і саме в тій дозі, якої потребує організм. Також глина має слабколужні властивості, рН її складає від 7,8 до 8,0, отже, вона може нормалізувати кислотно-основний баланс в організмі, що особливо важливо при збільшенні в ньому кількості вільних радикалів, які мають кислотні властивості. Поряд із цим відбувається селективний іонообмін: організм отримує необхідні неорганічні елементи й віддає ті, яких у ньому надмір і які не потрібні йому.

Відеотека: канал "Ранок"

Ми вирішили провести експеримент з використанням усіх відомих методів очищення води, щобдізнатися, як можна самостійно очистити воду в домашніх умовах.

Забруднення і очищення води

Забруднення води поділяють на фізичне, хімічне, біологічне і теплове.

Сучасні технології очищення води:

  • хлорування,
  •  озонування,
  • опріснення,
  • ультрафіолетова очистка та
  • дистиляція.
Природна вода ніколи не буває цілковито чистою. У ній завжди містяться розчинені речовини, а інколи й нерозчинні домішки. Найчистішою є дощова і снігова вода. Але й дощова вода містить близько 0,003% розчинених мінеральних речовин, які перебувають в повітрі у вигляді пилу і вимиваються дощем.

Падаючи на землю, дощова і снігова вода частково стікає в річки, а частково просочується у ґрунт і утворює так звані підземні води. Попутно вона розчиняє різні речовини. Річкові води містять близько 0,05% розчинених речовин, а підземні (джерельна, колодязна тощо) — до 0,1% і більше.

Усі природні води, що містять до 0,1% розчинених солей, називають прісними. Коли розчинених речовин більше від 0,1%, воду називають солоною.
Найсолонішою є морська вода. В ній міститься до 3—4% розчинених речовин.

Найкращою для пиття вважається джерельна і артезіанська вода.
 Річкову воду теж вживають для пиття після її очистки.
Людина надзвичайно гостро відчуває зміну вмісту води в своєму організмі і може прожити без неї всього декілька діб. При втраті води в кількості менше 2% ваги тіла (1-1.5л) з'являється відчуття спраги, при втраті 6-8% настає стан напівнепритомності, при 10% - галюцинації, порушення ковтання. Втрата 10-20% вод небезпечна для життя.

Мертва і жива вода
Вода може приносити не тільки користь, але може і шкодити людині. Як відомо, вода - один з кращих енергоінформаційних носіїв. Це досягається за рахунок унікальної молекулярної будови води і варіабельності її кластерної структури.
Крайні випадки структурного стану води описані навіть у дитячих казках - це жива і мертва вода.  Адже тіло людини складається на 70% - 80% саме з води! Так ось, в 1932 році світ облетіла сенсація. Виявилося, що крім звичайної води в природі є ще й важка вода. У молекулах такої води місце водню займає його ізотоп - дейтерій.

У природі мертва вода  існує в надзвичайно малій кількості. Але ось що з'ясувалося зовсім недавно: важка вода може бути присутня  і в організмі людини.
Вода з підвищеним вмістом дейтерію ще називається мертвою водою. Вона погано виводиться з організму і повільно отруює його.
Ні жива, ні мертва вода не лікує окремі хвороби. Вона зцілює весь організм в цілому. Адже "мертва" вода розчиняє і виводить з організму солі, шлаки, всяку інфекцію. А "жива" нормалізує кислотність, тиск і обмін речовин.

 Перший раз "мертва" вода буває на Водохреща, 19 січня, з 0 годин до 3 ранку.
Її слід набрати, бажано з джерела, в скляний посуд. Ця вода має здатність вбивати в організмі все, що йому заважає.

Другий раз в році вода має цілющу силу в купальську ніч з 6 на 7 червня, також з 0 до 3 годин. Набирати з джерела в скляний посуд. Це "жива" вода.

Структурована вода

Також вченими було доведено, що в організмі людини ще задовго до появи симптомів хвороб утворюються локальні ділянки «важкої» води - води з неправильною структурою, патологічні зони.
Це свого роду «болота» організму, в яких починають активно розмножуватися паразити. Все це призводить до місцевого зниженню імунітету і поразці внутрішніх органів. Треба бути обережним у поводженні з водою ще й тому, що звичайна вода в організмі не міститься.
 Зсередини  у нас вода - структурована.  Організм синтезує воду,  використовуючи кисень повітря і водень жирової тканини.

«Жива» і «мертва» вода - життя без хвороб!

  • Чому ж так важлива «жива» вода нашому організмі?
  • Чим відрізняється іонізована вода від води простої?
Двома параметрами: рН і редокс потенціалом (окислювально-відновлювальний потенціал).

Що показує параметр рН?
Майже 80% продуктів, які ми вживаємо, відносяться до кислотоутворених. І справа не в тому, які вони на смак. Просто при їх розщепленні в організмі утворюється більше кислот, ніж луг.
Чим є той чи інший продукт - кислотою або лугом визначає показник рН.

  • Луги мають рН вище 7.
  • Кислоти мають рН нижче 7.
  • Нейтральні продукти мають рН рівний 7.
Кислотоутворюючі продукти: яловичовина, свинина, баранина і куряче м'ясо, ковбаса, продукти з білого борошна, цукор, кава, чорний чай, всі алкогольні напої, пастеризовані соки, риба і морепродукти, сир, горіхи і насіння, злаки, хліб, булочки і торти, морозиво, яйця, лимонад, кока-кола і тд.

А що ж відноситься до лужноутворюючих продуктів харчування?
Якщо ми подивимося, то побачимо що їх не так і багато: фрукти (за винятком консервованих), овочі, зелень, натуральний йогурт, молоко, соя, картопля.

А що з напоями, які ми п'ємо? Які напої переважають в нашому раціоні: кислі або лужні?

рН деяких напоїв. Порівняльні дані.

Найменування напою
Показник рН
сік апельсиновий
4,0
пиво
4,3
сік томатний
5,3
кава
5,5
мінеральна вода без газу
5,58
чай чорний
6, 1
чай зелений
6,3
іонізована лужна вода
від 7 до 12 за бажанням

Зверніть увагу, що більшість соків, мінеральна вода, кава, тобто всі напої, що вживаються нами щодня, мають кислий рН.
Так як кров у нас має рН в межах 7, 35 -7, 45, то людині дуже важливо щодня пити воду з лужним рН.
Така вода має оздоровчий ефект і протистоїть окисленню організму і хвороб, які супроводжуються окисленням. Адже майже всі хвороби мають одну причину.
Окислювально-відновний потенціал (ОВП) показує чим є той чи інший продукт - оксидантом або антиоксидантом.
Якщо який-небудь продукт - наприклад, вода, насичена електронами і готова віддавати їх - то вона є антиоксидантом. Вимірюється ОВП в мілівольтах за допомогою спеціальних апаратів: редокс-тестерів.
Воду, яку п'є людина, давно вже перестала бути питною. П'ємо ми як правило, воду з під крана, бутильовану воду з позитивним ОВП (+200) - (+400 МВ). Великі позитивні значення в сотні Мв означають, що така вода не тільки «не бажає» віддавати електрони, а й сама їх забирає при попаданні в організм. Такий процес сприяє утворенню вільних радикалів і є причиною виникнення багатьох важких захворювань - раку, діабету, гіпертонії, інфаркту і т.д
Навпаки, негативні значення ОВП означають, що потрапляючи в наш організм така вода сама віддає електрони.
Вода з негативними значеннями ОВП і лужним рН має яскраво вираженими оздоровчими властивостями і рекомендується для щоденного застосування. Активовану воду активно застосовують в Японії, Австрії, США, Німеччини, Індії, Ізраїлі.

Нове в науці
У Японії був розроблений магнієвий стержень, який є антиоксидантом. Він покликаний виробляти у воді водень. Відомо, що водень активує захисні системи організму, він здатний активно чинити опір хворобам. Водень використовується для нейтралізації активного кисню. Користуватися магнієвим стрижнем дуже легко. Він опускається в пластикову пляшку, де знаходиться попередньо відфільтрована вода і закривається там. Уже через 15 хвилин вода збагачується воднем, і її можна без страху пити.

У Хусті встановили надсучасну установку з очистки води

Опубліковано 9 груд. 2013
У Хусті запустили нову сучасну установку з очистки води, аналогів їй на Закарпатті поки нема. Нагадаю, таке ноу - хау привезли зі Сполучених Штатів Америки і для його роботи потрібні всього три компоненти -- вода, сіль і електроенергія. Це новий прогресивний метод знезаражування питної води за допомогою суміші оксидантів, яку і виробляє нова установка.



ТК Донбас - Дощові черв'яки як новий метод очищення каналізаційних вод (російською).

Грошей не просять, трудяться за їжу. На Краснолиманській фільтрувальної станції почали експеримент. Комунальники взяли на роботу дощових черв'яків. Іл з каналізаційних відстійників безхребетні перетворюють на чорнозем. За процесом спостерігав Максим Савченко.




Наука. Новий метод очищення води (російською).


Де і за скільки можна зробити аналіз питної води в Києві?

Реальна загроза нашому здоров'ю, або Що ми п'ємо?


Золотий запас України. Питна вода.

Гість програми --Владислав Гончарук, розповість глядачам, чому дистильована вода небезпечна для здоров'я та розкриє секрети її очистки.

Використані матеріали





Немає коментарів: