Способи очистки води в домашніх умовах
- На 1 л води взяти 1 чайну ложечку 3% перекису водню.
- Шматочки кременю покласти в трилітрову банку на тиждень.
- До 1 л води додати 1 столову ложку натурального оцту.
- Додати у воду декілька капель лимонного соку.
- Заморозити воду, потім розморозити на дві третини. Розморожену воду перелити і використовувати, ту, що залишилася – викинути.
- Відстояти воду декілька годин. Використовувати тільки верхній шар води.
- Додати одну таблетку активованого чорного вугілля на 1 літр води. Годин через 8 воду можна використовувати.
- У посуд з набраною для очищення водою опускаємо столове срібло або срібні монети. Через 10-12 годин іони срібла, розчинені у воді, очистять її від бактерій. Така «срібна» вода буде зберігатися дуже тривалий час, не втрачаючи своїх смакових якостей. Невеликий мінус – вироби зі срібла після тривалого застосування доведеться чистити.
Глина зазвичай має невелику
радіоактивність — від 55 до 230 Бк. Головний радіоактивний елемент глини —
радій (Ra), хімічний елемент ІІ групи періодичної системи Менделєєва з атомним
номером 88, належить до лужноземельних металів. Історично це перший елемент,
радіоактивні властивості якого знайшли практичне застосування в медицині та
техніці. При глинолікуванні радій надходить до організму в чистому вигляді,
природному стані і саме в тій дозі, якої потребує організм. Також глина має
слабколужні властивості, рН її складає від 7,8 до 8,0, отже, вона може
нормалізувати кислотно-основний баланс в організмі, що особливо важливо при
збільшенні в ньому кількості вільних радикалів, які мають кислотні властивості.
Поряд із цим відбувається селективний іонообмін: організм отримує необхідні
неорганічні елементи й віддає ті, яких у ньому надмір і які не потрібні йому.
Відеотека: канал "Ранок"
Відеотека: канал "Ранок"
Ми вирішили провести експеримент з використанням усіх відомих методів очищення води, щобдізнатися, як можна самостійно очистити воду в домашніх умовах.
Ми вирішили провести експеримент з використанням усіх відомих методів очищення води, щобдізнатися, як можна самостійно очистити воду в домашніх умовах.
Забруднення
і очищення води
Забруднення
і очищення води
Забруднення води поділяють на фізичне, хімічне,
біологічне і теплове.
Сучасні технології очищення
води:
- хлорування,
- озонування,
- опріснення,
- ультрафіолетова очистка та
- дистиляція.
Природна вода ніколи не буває цілковито чистою. У ній завжди містяться
розчинені речовини, а інколи й нерозчинні домішки. Найчистішою є дощова і снігова вода. Але й дощова вода містить
близько 0,003% розчинених мінеральних речовин, які перебувають в повітрі у
вигляді пилу і вимиваються дощем.
Падаючи на землю, дощова і снігова вода частково стікає в річки, а частково просочується у ґрунт і утворює так звані підземні води. Попутно вона розчиняє різні речовини. Річкові води містять близько 0,05% розчинених речовин, а підземні (джерельна, колодязна тощо) — до 0,1% і більше.
Усі природні води, що містять до 0,1% розчинених солей, називають прісними. Коли розчинених речовин більше від 0,1%, воду називають солоною.
Найсолонішою є морська вода. В ній міститься до 3—4% розчинених речовин.
Найкращою для пиття вважається джерельна і артезіанська вода.
Річкову
воду теж вживають для пиття після її очистки.
Людина надзвичайно гостро відчуває зміну вмісту води в своєму організмі і
може прожити без неї всього декілька діб. При втраті води в кількості менше 2%
ваги тіла (1-1.5л) з'являється відчуття спраги, при втраті 6-8% настає стан
напівнепритомності, при 10% - галюцинації, порушення ковтання. Втрата 10-20%
вод небезпечна для життя.
Мертва і жива вода
Вода може приносити не тільки користь, але може і шкодити людині. Як
відомо, вода - один з кращих енергоінформаційних
носіїв. Це досягається за рахунок унікальної молекулярної будови води і
варіабельності її кластерної структури.
Крайні випадки структурного стану води описані навіть у дитячих казках - це
жива і мертва вода. Адже тіло людини
складається на 70% - 80% саме з води! Так ось, в 1932 році світ облетіла
сенсація. Виявилося, що крім звичайної води в природі є ще й важка вода. У
молекулах такої води місце водню займає його ізотоп - дейтерій.
У природі мертва вода існує в надзвичайно малій кількості. Але ось що з'ясувалося зовсім недавно: важка вода може бути присутня і в організмі людини.
Вода з підвищеним вмістом дейтерію ще називається мертвою водою. Вона
погано виводиться з організму і повільно отруює його.
Ні жива, ні мертва вода не лікує окремі хвороби. Вона зцілює весь організм
в цілому. Адже "мертва"
вода розчиняє і виводить з організму
солі, шлаки, всяку інфекцію. А "жива"
нормалізує кислотність, тиск і обмін
речовин.
Перший раз "мертва" вода буває на Водохреща, 19 січня, з 0 годин до 3 ранку.
Її слід набрати, бажано з джерела, в скляний посуд. Ця вода має здатність
вбивати в організмі все, що йому заважає.
Другий раз в році вода має цілющу силу в купальську ніч з 6 на 7 червня, також з 0 до 3 годин. Набирати з джерела в скляний посуд. Це "жива" вода.
Структурована вода
Також вченими було доведено, що в організмі людини ще задовго до появи симптомів хвороб утворюються локальні ділянки «важкої» води - води з неправильною структурою, патологічні зони.
Це свого роду «болота» організму, в яких
починають активно розмножуватися паразити. Все це призводить до місцевого
зниженню імунітету і поразці внутрішніх органів. Треба бути обережним у
поводженні з водою ще й тому, що звичайна вода в організмі не міститься.
Зсередини у нас вода - структурована. Організм синтезує воду, використовуючи кисень повітря і водень жирової тканини.
«Жива» і «мертва» вода -
життя без хвороб!
- Чому ж так важлива «жива» вода нашому організмі?
- Чим відрізняється іонізована вода від води простої?
Двома параметрами: рН і редокс потенціалом (окислювально-відновлювальний
потенціал).
Що показує параметр рН?
Майже 80% продуктів, які ми вживаємо, відносяться до кислотоутворених. І
справа не в тому, які вони на смак. Просто при їх розщепленні в організмі
утворюється більше кислот, ніж луг.
Чим є той чи інший продукт - кислотою або лугом визначає показник рН.
- Луги мають рН вище 7.
- Кислоти мають рН нижче 7.
- Нейтральні продукти мають рН рівний 7.
Кислотоутворюючі продукти: яловичовина, свинина, баранина і куряче м'ясо,
ковбаса, продукти з білого борошна, цукор, кава, чорний чай, всі алкогольні
напої, пастеризовані соки, риба і морепродукти, сир, горіхи і насіння, злаки,
хліб, булочки і торти, морозиво, яйця, лимонад, кока-кола і тд.
А що ж відноситься до лужноутворюючих продуктів харчування?
Якщо ми подивимося, то побачимо що їх не так і багато: фрукти (за винятком
консервованих), овочі, зелень, натуральний йогурт, молоко, соя, картопля.
А що з напоями, які ми п'ємо? Які напої переважають в нашому раціоні: кислі
або лужні?
рН деяких напоїв. Порівняльні
дані.
Найменування напою
|
Показник рН
|
сік апельсиновий
|
4,0
|
пиво
|
4,3
|
сік томатний
|
5,3
|
кава
|
5,5
|
мінеральна вода без газу
|
5,58
|
чай чорний
|
6, 1
|
чай зелений
|
6,3
|
іонізована лужна вода
|
від 7 до 12 за бажанням
|
Зверніть увагу, що більшість соків,
мінеральна вода, кава, тобто всі напої, що вживаються нами щодня, мають кислий рН.
Так як кров у нас має рН в межах
7, 35 -7, 45, то людині дуже важливо
щодня пити воду з лужним рН.
Така вода має оздоровчий ефект і протистоїть окисленню організму і хвороб,
які супроводжуються окисленням. Адже майже всі хвороби мають одну причину.
Окислювально-відновний потенціал (ОВП) показує чим є той чи інший продукт -
оксидантом або антиоксидантом.
Якщо який-небудь продукт - наприклад, вода, насичена електронами і готова
віддавати їх - то вона є антиоксидантом. Вимірюється ОВП в мілівольтах за
допомогою спеціальних апаратів: редокс-тестерів.
Воду, яку п'є людина, давно вже перестала бути питною. П'ємо ми як правило,
воду з під крана, бутильовану воду з позитивним ОВП (+200) - (+400 МВ). Великі
позитивні значення в сотні Мв означають, що така вода не тільки «не бажає»
віддавати електрони, а й сама їх забирає при попаданні в організм. Такий процес
сприяє утворенню вільних радикалів і є
причиною виникнення багатьох важких захворювань - раку, діабету,
гіпертонії, інфаркту і т.д
Навпаки, негативні значення ОВП
означають, що потрапляючи в наш організм така вода сама віддає електрони.
Вода з негативними
значеннями ОВП і лужним рН має яскраво вираженими оздоровчими властивостями і
рекомендується для щоденного застосування. Активовану воду активно застосовують
в Японії, Австрії, США, Німеччини, Індії, Ізраїлі.
Нове в науці
У Японії був розроблений
магнієвий стержень, який є антиоксидантом. Він
покликаний виробляти у воді водень. Відомо, що водень активує захисні системи
організму, він здатний активно чинити опір хворобам. Водень використовується
для нейтралізації активного кисню. Користуватися магнієвим стрижнем дуже легко.
Він опускається в пластикову пляшку, де знаходиться попередньо відфільтрована
вода і закривається там. Уже через 15 хвилин вода збагачується воднем, і її
можна без страху пити.
У Хусті встановили надсучасну установку з очистки
води
Опубліковано
9 груд. 2013
У Хусті запустили нову сучасну установку з очистки води, аналогів їй на
Закарпатті поки нема. Нагадаю, таке ноу - хау привезли зі Сполучених Штатів
Америки і для його роботи потрібні всього три компоненти -- вода, сіль і
електроенергія. Це новий прогресивний метод знезаражування питної води за
допомогою суміші оксидантів, яку і виробляє нова установка.ТК Донбас - Дощові черв'яки як новий метод очищення каналізаційних вод (російською).
Грошей не просять,
трудяться за їжу. На Краснолиманській фільтрувальної станції почали
експеримент. Комунальники взяли на роботу дощових черв'яків. Іл з
каналізаційних відстійників безхребетні перетворюють на чорнозем. За процесом
спостерігав Максим Савченко.
Наука. Новий метод очищення води (російською).
Реальна загроза нашому здоров'ю, або Що ми п'ємо?
Золотий запас України. Питна вода.
Гість програми --Владислав Гончарук, розповість глядачам, чому дистильована вода небезпечна для
здоров'я та розкриє секрети її очистки.
Використані матеріали
Немає коментарів:
Дописати коментар