1.25.2015

Готуємо разом. Яблучне міцне вино.

Вино із натурального яблучного соку

      Цього року в Україні великий врожай яблук. Такого врожаю вже не було років з десять. Отже, я спробувала зробити вино із яблучного соку. Хороше вино виходить, якщо на 9 л яблучного соку додати 1 л горобинового соку.

     Сусло встановлюють на бродіння, додають цукор і закваску. На 11-й день фортеця його сягає 10 °. Тоді й спиртують: на 10 л вина - 1 л горілки. Колір вина буде золотистий, а смак - кисло-солодкий, з ароматом свіжих яблук.

Вермут- ароматизоване вино

     Вермут- це купажне, кріплене, десертне вино, ароматизоване настоянкою з різних трав зі специфічним гіркуватим смаком полину.
     Воно прекрасно збуджує апетит. Для приготування вермуту в домашніх умовах зручно заготовлювати виноматеріали окремо, а змішувати їх після зняття сусла з дріжджів так само, як це описано при приготуванні купажних вин.
     Готують виноматеріали для вермуту так само, як і для десертного вина. Вермут буває білий і червоний залежно від вхідних у нього виноматеріалів.

Склад вермуту червоного (1 спосіб):     

  • журавлинний виноматеріал 3 л
  • чорничний 7 л
  • мед 1 л
  • настій трав 1 чанная ложка

Склад вермуту червоного (2 спосіб):

  • журавлинний виноматеріал 8 л
  • горобиновий віноматсріал 2 л
  • мед 1,5 л
  • настій трав 1 чанная ложка

Склад вермуту білого:

  • яблучний виноматеріал 8 л
  • виноматеріал з дикої горобини 2 л
  • мед 0,8 л
  • настій трав 1 чайна ложка

Приготування запашної настоянки для вермуту

      Настій трав готують на горілці.
      На 250 г горілки додають: 
  • 4 г деревію, 
  • 3 г кориці, 
  • 3 г м'яти, 
  • 1 г мускатного горіха, 
  • 2 г кардамону, 
  • 1 г шафрану
  •  і 3 г полину. 
     Трави подрібнюють, поміщають в пляшку з горілкою і дають настоятися протягом тижня, щодня збовтуючи пляшечку з настойкою. 
     Якщо не знайшлося однієї з трав - не біда. Головне - щоб була полин, яку можна замінити екстрагоном.
     На 1 л вермуту треба 50 г настойки (якщо на спирту), і, відповідно, - 120 г якщо на горілці. 
     Крім того, потрібно 100 г цукру. Всі компоненти ретельно перемішати, розлити в пляшки до середини горлечка. 
     Через 2-3 тижні вермут придбає свій неповторний букет. Напій добре зберігається.
Смачного!

Немає коментарів: