Цього року в Україні великий врожай яблук. Такого врожаю вже не було років з десять. Отже, я спробувала зробити вино із яблучного соку.
Хороше вино виходить, якщо на 9 л
яблучного соку додати 1 л горобинового соку.
Сусло встановлюють на бродіння, додають цукор і закваску. На 11-й день фортеця його сягає 10 °. Тоді й спиртують: на 10 л вина - 1 л горілки. Колір вина буде золотистий, а смак - кисло-солодкий, з ароматом свіжих яблук.
Воно прекрасно збуджує апетит. Для приготування вермуту в домашніх умовах зручно заготовлювати виноматеріали окремо, а змішувати їх після зняття сусла з дріжджів так само, як це описано при приготуванні купажних вин.
Готують виноматеріали для вермуту так само, як і для десертного вина. Вермут буває білий і червоний залежно від вхідних у нього виноматеріалів.
Сусло встановлюють на бродіння, додають цукор і закваску. На 11-й день фортеця його сягає 10 °. Тоді й спиртують: на 10 л вина - 1 л горілки. Колір вина буде золотистий, а смак - кисло-солодкий, з ароматом свіжих яблук.
Вермут- ароматизоване вино
Вермут- це купажне, кріплене, десертне вино, ароматизоване настоянкою з різних трав зі специфічним гіркуватим смаком полину.Воно прекрасно збуджує апетит. Для приготування вермуту в домашніх умовах зручно заготовлювати виноматеріали окремо, а змішувати їх після зняття сусла з дріжджів так само, як це описано при приготуванні купажних вин.
Готують виноматеріали для вермуту так само, як і для десертного вина. Вермут буває білий і червоний залежно від вхідних у нього виноматеріалів.
Склад вермуту червоного (1 спосіб):
- журавлинний виноматеріал 3 л
- чорничний 7 л
- мед 1 л
- настій трав 1 чанная ложка
Склад вермуту червоного (2 спосіб):
- журавлинний виноматеріал 8 л
- горобиновий віноматсріал 2 л
- мед 1,5 л
- настій трав 1 чанная ложка
Склад вермуту білого:
- яблучний виноматеріал 8 л
- виноматеріал з дикої горобини 2 л
- мед 0,8 л
- настій трав 1 чайна ложка
Приготування запашної настоянки для вермуту
Настій трав готують на горілці.
На 250 г
горілки додають:
- 4 г деревію,
- 3 г кориці,
- 3 г м'яти,
- 1 г мускатного горіха,
- 2 г кардамону,
- 1 г шафрану
- і 3 г полину.
Трави
подрібнюють, поміщають в пляшку з горілкою і дають настоятися протягом тижня,
щодня збовтуючи пляшечку з настойкою.
Якщо не знайшлося однієї з трав - не
біда. Головне - щоб була полин, яку можна замінити екстрагоном.
На 1 л
вермуту треба 50 г настойки (якщо на спирту), і, відповідно, - 120 г якщо на
горілці.
Крім того, потрібно 100 г цукру. Всі компоненти ретельно перемішати,
розлити в пляшки до середини горлечка.
Через 2-3 тижні вермут придбає свій
неповторний букет. Напій добре зберігається.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар